Projekter 2015 - 2017

2015:


Øland Skov, Øland Spejderne og Dansk Skovforening samles i oktober måned omkring projekt "Genplant Planeten". Dansk Skovforening sponsorede planter, Øland Skov sponsorede pølser og brød, og Øland KFUM Spejderne bidrog med stort plantearbejde. Det var en skøn dag.


Alle hjalp til, nogle blev "trætte"


Dyredamshullet: 

Et dræn fra marken leverede masser af vand, og derfor tog jeg beslutningen af udvide søen i december måned. Det gik ikke helt som planlagt, idet jorden viste sig at være det rene sand. Så efter nogle få uger forsvandt alt vandet - ligesom om at der var blevet trukket en prop - og jeg besluttede at lægge en dug i søen. Mærkeligt nok stoppede drænet med at give vand, og derfor ser søen desværre ud som den gør nu. Jeg har dog en anden plan for tilførsel af lidt vand, men det kræver at vi har tiden til at udføre arbejdet med det. Kommer tid kommer råd. Dyrene har dog vældig fornøjelse af den lave vandstand, og det er jo dejligt.



Hejredam:

Historiebøgerne har længe fortalt at der under krigen blev kastet amonition ned fra luften, og dette blev kastet i Hejredam for at undgå at tyskerne skulle få fat i det. Jeg skulle have renset Hejredam op, og i den forbindelse kontaktede jeg en ældre militærperson som tideligere havde ønsket at være tilstede når der skulle graves i søen. Falck bidrog også i dette spændende projekt, og vi fandt faktisk beviser på at rygterne havde talt sandt. Spændende projekt at være med til.

2016:

I løbet af 2016 har vi oprenset/ uddybet de fleste grøfter,  og det har været et kæmpe arbejde. Nu står den på vedligeholdelse i form af klipning og lettere oprensning af grene og blade.

I juni/juli opførte vi en mindre tilbygning til savværket, og i efteråret 2017 fik vi tid til at renovere træværket på savværket, og det var tiltrængt.

 2017:

Vi har investeret i et mindre mobilt savværk, og vi forventer at kunne lave forskellige typer/ udformninger af bænke - både til eget brug i skoven, men også til salg. Det bliver spændende at komme i gang med for alvor.

Vi fjerner også løbende risikotræer langs asfaltvejene. Billederne viser dog et meget stort bøgetræ, som har stået for tæt på huset i mange, mange år, og nu udgjorde et stor risiko pga. råd i stammen. Skovmand & co. står for udførelsen af dette arbejde.

August 2017:

Øland Skov er meget kuperet, og mange skønne udsigter er gennem årene groet delvist til. I området tæt på Iskælderdalen valgte jeg derfor at skove en del store bøge udelukkende for at få den skønneste udsigt frem. Der er altid været et mindre kig ud over fjorden, men nu er det virkelig i widescreen. Så fantastisk smukt at ens hjerte næsten står stille. Og selvfølgelig skulle jeg have en bænk, som helt enkelt blev lavet af en egkævle som blev skåret til. En herlig øbo - Niels Kjær - fik den gode ide at bruge "stumpen" som ryglæn. Super godt tænkt - tak for det.

December 2017:

Jeg har længe været "lidt træt" af den mørke indkørsel til Skovridergården, og da skovfolkene alligevel var lige i nærheden besluttede jeg mig for at skove 6 store bøgetræer, som primært overvoksede cypreskulturen fra 1955 på den ene side af indkørslen, men nogle ret store grene fra bøgetræerne var begyndt at knække af, og det gjorde mig utryk når vi jo færdes ind og ud hele tiden. Og så besluttede jeg mig for at lave en ny allè i den ene side og valget faldt på rødeg, som jo har de smukkeste blodrøde efterårsfarver og meget store blade. Jeg nyder min nye indkørsel i fulde drag hver eneste dag.