Skoven 2020

Øland Skov har sammen med Skovdyrkerne planlagt følgende:

  1. plantning af en del af renafdrifterne
  2. tynding og sporlægning af yngre lærke/sitka kulturer
  3. Opfølgning på FKL - igen, igen.
  4. Opfølgning på frøåret fra 2019 - specielt i bøgene
  5. Opfølgning på eventuelle skader efter tørken i 2018 og frøåret 2019.


Bøgeforyngelsen er lykkedes så perfekt, at jeg næsten får tårer i øjene. Se venligst de billeder, som er lagt ind på denne side.

Det bliver sindsygt spændende at følge, og de små planter er utrolig afhængige af at vi får en godt vækstår med passende regn i gode perioder. Året startede tørt og gik over i en passende mængde regn, så generelt et udmærket vækstår.


Vi har lavet 2 pladser med 30 cm knust komprimeret beton ( ret dyrt), men det bliver godt at kunne opbevare f.eks. hugget flis, stak flis og tømmer, så vognmændene kan læsse under alle vejrforhold.


Tynding og sporlægning af yngre lærk/stika og fyr kulturer er gået planmæssigt og i dejligt tørvej, således at skovvejene ikke tog skade. Vi fik lavet 1600 rm flis, hvoraf 1200 rm ligger på vores nye flispladser, og som skal leveres i løbet af vinteren.


Pga. sitkalus har jeg desværre været nødt til at renafdrive 2 mindre stykker og et lidt større - ialt ca. 1,2 ha. Dette arbejde blev også gjort på et godt tidspunkt, og alt tømmer ligger ved bilfaste veje (asfalt). Flisen ligger som terrænflis i området og jeg forventer at hugge det til foråret.


De nyplantede kulturer blev plantet på et rigtig godt tidspunkt med passende regn, men så kom tørken. Det var hårdt ved planterne, men gudskelov varede tørken ikke alt for længe og planter har det super fint pt. Det var været et større arbejde at buskrydde og sprøjte for ukrudt - specielt ørnebregner.


Kulturen med rødeg og ægte castanie i rør - tja - Dåvildtet æder toppen lige så snart planten titter oven ud, og derfor udskifter vi løbende rørene på 120 cm med rør på 180 cm. Stort arbejde, men det skal nok blive godt.


Oven over skyerne er himlen altid blå